maanantai 30. kesäkuuta 2014

Juhannusjuttuja


Juhannusta vieteltiin ukon sukulaisten ja ystävien kanssa, karvakavereita unohtamatta. Hyvä grilliruoka, uudet perunat. pihasauna ja lämmin palju kerrottuna ihanilla tyypeillä (ja katetulla terassilla kaasulämmittimineen) ovat omiaan luomaan leppoisaa juhannustunnelmaa. Suuremmilta sateilta vältyttiin, ja suunnattiin porukalla kylän rantaan katsomaan kokkoa. Siinäpä sitä maalaisromantiikkaa parhaimmillaan kun koko kylän väki vierailevine mökkiläisineen on kokoontuneena juhlistamassa keskikesää (...siis mitä kesää?). 

Juhannustaiat jäivät tältä juhannukselta tekemättä, mutta oman taikansa tarjosi yöllinen paluumatka Kyynärön tanssilavalta takaisin kotikulmille halki hiljaisten peltomaisemien, alla hyrrää 1962 rättikatto Pontiac Catalina. Kyllä, se nimenomainen ja samainen kuin Tie pohjoiseen-elokuvassa. Oonko muistanut mainita kuinka paljon rakastan jenkkejä?

Kiitos osallisille, juhannus oli leppoisa ja huikea, vaikka vihtaa en ukolta saanutkaan ja saunan lauteetkin korjattiin vain kerran ahkeran saunomisen takia. 
Eipä sitä ihminen enempää ympärilleen tarvitsekkaan, kuin riittävästi ruokaa ja rakkaita ihmisiä.

Juhlajuomat mamma-malliin.

Lisäistuin mallia pituusrajoitteinen: kaljalaatikko selän taa ja jo ylttyy polkimille!

Juhannuspäivän aalloilla muina laivakoirina.

Herra kesäheinä.

Hyvin kulki historiallinen puuvene.

"Hieman" väsyneenä, kyllä koti on paras paikka.


1 kommentti: